Talentlinjen – Billedkunst

Talentlinjen for billedkunst er ambitiøs med kunsten

Talentlinjen for billedkunst på Kulturskolen Roskilde er en ny linje for dig, som allerede er fordybet i at skabe billeder og visuelle former og gerne vil udvikle dig endnu mere. Du kan gå på Talentlinjen for Billedkunst fra du er 13 år til og med 18 år.

På talentlinjen stiller vi højere krav end de øvrige billedkunsthold. Du bliver kastet ud på dybere vand med din kunst, for det er ofte på det dybe vand, at vi udvikler os som kunstnere.

Men du svømmer ikke alene. På talentlinjen prioriterer vi samværet og samarbejdet. Du bliver en del af et inspirerende miljø med dels professionelle kunstnere og jævnaldrende, ligesindede kunsttalenter.

UNDERVISNING

Undervisningen foregår som fast holdundervisning én gang ugentlig plus tre workshop-lørdage i løbet af året. Vi vil også få besøg af gæstelærer samt tage på to én-dags studieture sammen.

Undervisningsstrukturen afspejler strukturen på BGK – Billedkunstnerisk Grundkursus – som er et treårigt kursusforløb (op til 25 år) på Kulturskolen Roskilde, hvor elever kan forberede sig til at søge videre på de kreative videregående uddannelser.

Vi giver dig vejledning og mulighed for at forberede dig til optagelse på BGK, når du har alderen til det. Du kan også deltage på Talentlinjen for billedkunst uden forpligtelse til senere optagelse på BGK.

Optagelse

Hvis du allerede går til billedkunst på Kulturskolen Roskilde, kan din underviser indstille dig til optagelse på Talentlinjen for billedkunst. Går du ikke til billedkunst på Kulturskolen skal du skrive direkte til underviseren og koordinatoren af Talentlinjen, hvis du er interesseret.

Fristen for at tilkendegive din interesse er 5. juni 2024 til e-mail: bett5537@skole.roskilde.

Der vil være en optagelsessamtale mandag eftermiddag d. 10. juni 2024 i Byens Hus, Roskilde. Til optagelsessamtalen skal du medbringe 3-5 værker (dokumentation af værkerne er også OK), som du har lavet. Til samtalen vil vi lægge vægt på dine værker og din motivation for at gå på Talentlinjen for Billedkunst. Holdets underviser og en ekstern censor er til stede ved samtalen.

Du får besked om optagelse på holdet medio juni.

visuel kreativitet

På Talentlinjen for billedkunst kommer du til at arbejde med kreative processer og forskellige tilgange til det visuelle arbejde. Du præsenteres for forskellige materialer og håndværk og får redskaber til ideudvikling samt vejledning som kan styrke dit personlige kunstneriske udtryk. Undervejs vil vi sammen udforske forskellige kunstgenrer lige fra klassisk maleri og skulptur til samtidskunstens mangfoldighed af udtryk, som f.eks. performance, foto, video og digital kunst.

Tid og sted

Den ugentlige holdundervisning afholdes mandage kl. 17 – 20 i billedkunstværkstedet på Kulturskolen, Jyllinge*. Dertil vil der være 3 workshoplørdage om året, som bliver annonceret i god tid. I løbet af året kan der forekomme enkelte mandage som bliver omlagt til andre dage, f.eks. ved ture ud af huset eller projektsamarbejder.

Bus 600S kører flere gange i timen mellem Roskilde og Kulturskolen i Jyllinge (stå af ved Jyllinge Centret). Fra Roskilde og Trekroner tager det mellem 15 og 20 minutter i bus til Kulturskolen i Jyllinge. Se mere på www.rejseplanen.dk.

Har du spørgsmål til Talentlinjen for billedkunst, så kontakt underviser og kunstfaglig koordinator Bettina Camilla Vestergaard på bett5537@skole.roskilde.dk.

*) Kulturskolen Roskilde har sin egen bygning i Jyllinge ved siden af Nordskolen. Bygningen er i gang med en omfattende ny-renovering, som står færdig til efteråret. Udover et stort billedkunstværksted rummer bygningen musiklokaler, lydstudier, et projektrum, fælleskøkken m.m. samt BGKs atelierværksted. BGK har også undervisning mandage kl. 17 – 20, samt onsdage kl. 17 – 20.