Unge spiller klassisk – koncert

Tid

24/09/23, 16:00

Sted

Jakobskirken

Unge talentspirer i fornemt samspil med Ensemble Storstrøm!

Ved fire storslåede klassiske koncerter kan 8 talentfulde unge musikere i september opleves i særligt samspil med Ensemble Storstrøm. De 8 unge musikere er udvalgt blandt deltagerne ved konkurrencedagene ’Unge Spiller Klassisk’ i foråret, og har siden da øvet intenst med ensemblet – nu er de klar til at optræde ved fire helt unikke koncerter på rundt i Regionen.

I marts i år deltog næsten 100 unge håbefulde børn og unge med tilknytning til Regionens musik- og kulturskoler ved Unge spiller Klassisk konkurrencedage 2023. Unge Spiller Klassisk er en konkurrence for børn og unge arrangeret af Musik- og Kulturskolerne Region Sjælland. Målet er at elever i alle aldre og på alle niveauer mødes i og omkring musikken, med fokus på at det skal være en god oplevelse – men også med den gulerod, at der blandt deltagerne årligt udvælges et antal musikere med noget særligt at byde på, og som får den helt unikke mulighed og oplevelse at samarbejde med og optræde med det professionelle Ensemble Storstrøm på en turné rundt i Regionen.

Ensemble Storstrøm er en væsentlig samarbejdspartner i Unge Spiller Klassisk projektet – lige fra bedømmelse af deltagere ved konkurrencedagene, over arrangement og indstudering af al musik med de unge solister, til de, som professionelle musikere på højt niveau, danner musikalsk rygrad for solisternes optræden som udøvende ensemble ved koncerterne.

Koncerterne byder på helt nye og særligt tilrettelagte arrangementer med de unge solister, som aldersmæssigt spænder fra 10 til 20 år. Solisterne ved koncerterne i år er Astrid Vinter Husted (violin), Benedicte Chen N. (violin), Elene Tsakadze (violin), Ida Marie Fischer (klaver), Malthe Fink-Jensen (valdhorn), Matilda van der Pals (bratsch), Saga van der Pals (cello) og Simon Hemmingsen (marimba).

Koncerterne foregår:

Søndag d. 24/9 kl. 11.00 på Vordingborg Musikskole
Søndag d. 24/9 kl. 16.00 i Jakobskirken i Roskilde
Mandag d. 25/9 kl. 19.00 i festsalen på Sorø Akademi
Onsdag d. 26/9 kl. 19.00 på Kultunariet i Haslev.

Alle koncerterne er gratis!

Yderligere info: ungespillerklassisk.dk og ensemblet.dk